Your Journey in and around Monchique

Monchique-gebergte

 

Het Monchique-gebergte is een wandelparadijs bij uitstek. Het ligt in een beschermd natuurgebied, de Serra de Monchique, en is bedeeld met een rijke flora en fauna. Daarom wordt het ook wel

"TUIN van de ALGARVE" genoemd.

 

Het is zeker 'een must' om tijdens één van je wandelingen het legendarische Caldas de Monchique aan te doen. Het Jugendstil-kuuroord Caldas de Monchique is gelegen in een weelderig groene vallei met nog altijd stromende bronnen. Het is reeds sinds  Romeinse tijden beroemd voor zijn geneeskrachtige waterbronnen met een temperatuur van ongeveer 33°C. Of het nu de Romeinen, de Moren, of de Portugese aristocratie waren, allen dronken het geneeskrachtige  bronwater en vonden hier een oase van rust. Wandel- en fietsroutes in natuurpark Costa Vicentina aan de westkust zijn hier en hier te bekijken.

Places

 

Monchique heeft een zestal zeer

gevarieerde wandelingen uitgezet.

Groene terrassen die herinneren aan vervlogen tijden toen hier rijst werd verbouwd, tot rotsachtige bergkloven met klaterende watervallen en vruchtbare valleien .

 

 

 

 

De Serra de Monchique heeft twee bergtoppen: Foia (905 meter), het hoogste punt van de Algarve, en Picota (775 meter). Tussen deze twee bergtoppen ligt het pittoreske bergstadje Monchique. Dit stadje heeft een belangrijke regiofunctie als centrum voor tuinbouw, ambachten en verkoop van regionale producten.

People


Algarve als golfbestemming?

De Algarve staat bekend als een van de meest aantrekkelijke regio's in Europa om te golfen. De regio kent vele hoogwaardige golfbanen, veelal ontwikkeld door bekende golfarchitecten. Bekende golfbanen in de Algarve zijn Monte Rei, Vale do Lobo en San Lorenzo. Ook grote ketens zoals Oceânico en Pestana hebben hier geweldige golfbanen. Veel golfbanen liggen daarbij ook nog eens langs de prachtige kust.

Het mediterrane klimaat in de Algarve is erg aangenaam en milder dan elders. Dit komt vooral door de Atlantische Oceaan. De meeste regen valt hier van november tot eind maart. De Algarve behoort in Europa tot de regio's met de meeste zonuren, zo'n 3000 zonuren per jaar.

 

 

De Algarve is beroemd om haar goudgele stranden met spectaculaire, zandstenen rotsformaties, kliffen en grottos. Op veel plekken kun je een boottocht maken om al het moois vanaf het water te bekijken. Beroemd zijn Praia da Rocha (strand van de rotsen), Praia da Marinha en Praia Dona Ana.

 

Een ereplaats verdient de betoverend mooie grot bij het kleine strandje Praia de Benagil. De natuur heeft hier een imposant, natuurlijk afdak gemaakt met wijds uitzicht op de oceaan. De ronde welvingen en de doorkijk naar de blauwe lucht geven het een mystieke, bijna buitenaardse sfeer. Een bijzondere plek die ook heel geliefd is bij fotografen.

Gelegen op ongeveer 250 meter boven de zeespiegel, in een prachtige vallei van de Serra de Monchique, te midden van weelderige vegetatie en prachtig zonlicht, is deze spa een oase van rust en een echt paradijs voor iedereen die het bezoekt.

Een eeuw voor de geboorte van Christus werden de wateren van Monchique al zeer gewaardeerd als een behandeling voor lichamelijke en geestelijke vermoeidheid door de Romeinen, die hen de naam "heilige wateren" gaven, zoals wordt bewezen door de talrijke belangrijke archeologische vondsten die worden gemaakt in het gebied rond de thermale bronnen van Monchique.